SZÚ

Kontaktní údaje


Státní zdravotní ústav
Šrobárova 49/48
Praha 10, 100 00
Tel.: 26708 1111
E-mail pro elektronická podání:
podatelna@szu_cz
E-mail pro elektronickou fakturaci:
fakturace@szu_cz
Běžný tvar e-mailu zaměstnanců SZÚ:
jmeno.prijmeni@szu_cz
Datová schránka: ymkj9r5
IČ: 75010330
DIČ: CZ75010330
Č. účtu: 1730101/0710
Profily zadavatele:
e-Gordion
Tendermarket
NEN
Tisková mluvčí:
Štěpánka Čechová
Tel.: 725 191 383
Home » Témata zdraví a bezpečnosti » Zdraví, výživa, bezpečnost potravin a předmětů... » Zdraví, výživa a potraviny » Masné výrobky, červené maso a rakovina
Stáhnout článek jako PDF Vytisknout

Masné výrobky, červené maso a rakovina

Většina veřejnosti zaznamenala zprávu IARC FAO/WHO o „definitivní“ klasifikaci masných výrobků jako příčiny rakoviny a červeného masa jako pravděpodobné příčiny rakoviny. Přestože není k dispozici monografie s detaily hodnocení (nebo snad i proto), vyjádřilo se k tématu mnoho odborníků i laiků. Některé současné pohledy na věc zasluhují komentář. Přečtěte si stanoviska CZVP k diskutovaným otázkám. Z grafů se dozvíte nejen řadu zajímavých informací o situaci v ČR, jak ji průběžně monitorujeme, ale i doporučení pro spotřebitele, které jsou dávno známe, jen se na ně možná trochu zapomíná nebo snad i chce zapomínat.  .


Masne_vyrobky_cervene_maso_a_rakovina.pdf Masne_vyrobky_cervene_maso_a_rakovina.pdf (788,59 KB)

J.Ruprich  

Nahoru