Závěrečná zpráva "Studie obsahu nutrientů ve školních pokrmech"
SZÚ nyní zveřejňuje plné znění závěrečné zprávy ze "Studie obsahu nutrientů v pokrmech školního stravování", která byla provedena ve školním roce 2015-16 ve spolupráci se 14 KHS v ČR. Na 79 stranách naleznete desítky ilustrativních grafů, tabulek, doporučení pro jednotlivé nutrienty (živiny). Budeme rádi, pokud odborná i jiná veřejnost využije publikované výsledky ve své další práci a bude je řádně citovat. Ještě jednou děkujeme všem školním kuchyním, hygienikům i dalším odborníkům, kteří ke studii přispěli.
Studie obsahu nutrientů v pokrmech školního stravování:
Skolni_stravovani_16_corr2.pdf (2,79 MB 12.11.2018 15:19, corr. EPA/DHA)
Pohotove_potraviny_16.pdf (304,65 KB 02.10.2017 11:57)
J.Ruprich a kol., Brno, 2.10.2017