Výskyt nejběžnějších infekčních onemocnění přenášených potravinami a vodou v České republice (2007-2017)
10. červenec 2018 | MUDr. Fabiánová Kateřina
K nejvýznamnějším onemocněním alimentárního původu v České republice s tradičně nejvyšším počtem případů patří kampylobakteriózy, salmonelózy a průjmy virového původu. Z analýzy dat Informačního systému pro infekční nemoci (EPIDAT) Státního zdravotního ústavu vyplývá, že trend výskytu těchto onemocnění se v letech 2007-2017 měnil pouze mírně.
Prezentace uvedená na Mezikrajském semináři epidemiologů, Praha 17.4.2018
Alimentarni_infekce_v_CR_2007_2017.pdf (1,05 MB)
Autoři: Michaela Špačková1, Martin Gašpárek2
1Oddělení epidemiologie infekčních nemocí, Centrum epidemiologie a mikrobiologie, Státní zdravotní ústav, Praha
2Národní referenční centrum pro analýzu epidemiologických dat, Oddělení biostatistiky, Státní zdravotní ústav, Praha