SZÚ

Kontaktní údaje


Státní zdravotní ústav
Šrobárova 49/48
Praha 10, 100 00
Tel.: 26708 1111
E-mail pro elektronická podání:
podatelna@szu_cz
E-mail pro elektronickou fakturaci:
fakturace@szu_cz
Běžný tvar e-mailu zaměstnanců SZÚ:
jmeno.prijmeni@szu_cz
Datová schránka: ymkj9r5
IČ: 75010330
DIČ: CZ75010330
Č. účtu: 1730101/0710
Profily zadavatele:
e-Gordion
Tendermarket
NEN
Tisková mluvčí:
Štěpánka Čechová
Tel.: 725 191 383
Home » Témata zdraví a bezpečnosti » Zdraví, výživa, bezpečnost potravin a předmětů... » Potravinářská aditiva, aromata a enzymy » Aktuality » Nová evropská nařízení týkající se...
Stáhnout článek jako PDF Vytisknout

Nová evropská nařízení týkající se potravinářských aditiv


2012

Nařízení Komise (EU) č. 472/2012 ze dne 4. června 2012,

kterým se mění příloha II nařízení Evropského parlamentu a Rady (ES) č. 1333/2008, pokud jde o používání glycerolesterů dřevných pryskyřic (E 445) k potišťování cukrářských výrobků potahovaných tvrdou vrstvou (Text s významem pro EHP)

Nařízení Komise (EU) č. 471/2012 ze dne 4. června 2012,

kterým se mění příloha II nařízení Evropského parlamentu a Rady (ES) č. 1333/2008, pokud jde o používání lysozymu (E 1105) v pivě (Text s významem pro EHP)

Nařízení Komise (EU) č. 470/2012 ze dne 4. června 2012,

kterým se mění příloha II nařízení Evropského parlamentu a Rady (ES) č. 1333/2008, pokud jde o používání polydextrosy (E 1200) v pivě (Text s významem pro EHP)

Nařízení Komise (EU) č. 380/2012 ze dne 3. května 2012,

kterým se mění příloha II nařízení Evropského parlamentu a Rady (ES) č. 1333/2008, pokud jde o podmínky použití a používaná množství potravinářských přídatných látek obsahujících hliník (Text s významem pro EHP)

Nařízení Komise (EU) č. 232/2012 ze dne 16. března 2012,

kterým se mění příloha II nařízení Evropského parlamentu a Rady (ES) č. 1333/2008, pokud jde o podmínky použití a úrovně použití u chinolinové žluti (E 104), žluti SY (Sunset Yellow FCF, Gelborange S) (E 110) a Ponceau 4R, košenilové červeně A (E 124) (Text s významem pro EHP)

Nařízení Komise (EU) č. 231/2012 ze dne 9. března 2012,

kterým se stanoví specifikace pro potravinářské přídatné látky uvedené v přílohách II a III nařízení Evropského parlamentu a Rady (ES) č. 1333/2008 (Text s významem pro EHP)

 

2011

Nařízení Komise (EU) č. 1131/2011 ze dne 11. listopadu 2011

kterým se mění příloha II nařízení Evropského parlamentu a Rady (ES) č. 1333/2008, pokud jde o steviol-glykosidy (Text s významem pro EHP)

Nařízení Komise (EU) č. 1130/2011 ze dne 11. listopadu 2011,

kterým se mění příloha III nařízení Evropského parlamentu a Rady (ES) č. 1333/2008 o potravinářských přídatných látkách zavedením seznamu potravinářských přídatných látek Unie schválených pro použití v potravinářských přídatných látkách, potravinářských enzymech, potravinářských aromatech a živinách (Text s významem pro EHP)

Nařízení Komise (EU) č. 1129/2011 ze dne 11. listopadu 2011,

kterým se mění příloha II nařízení Evropského parlamentu a Rady (ES) č. 1333/2008 vytvořením seznamu potravinářských přídatných látek Unie (Text s významem pro EHP)

Nařízení Komise (EU) č. 234/2011 ze dne 10. března 2011,

kterým se provádí nařízení Evropského parlamentu a Rady (ES) č. 1331/2008, kterým se stanoví jednotné povolovací řízení pro potravinářské přídatné látky, potravinářské enzymy a látky určené k aromatizaci potravin (Text s významem pro EHP)

Zpracovala:
Ing. Jana Vrkoslavová
Státní zdravotní ústav
Centrum toxikologie a zdravotní bezpečnosti
Oddělení pro bezpečnost speciálních druhů potravin a mikrobiologii PBÚ

Nahoru