SZÚ

Kontaktní údaje


Státní zdravotní ústav
Šrobárova 49/48
Praha 10, 100 00
Tel.: 26708 1111
E-mail pro elektronická podání:
podatelna@szu_cz
E-mail pro elektronickou fakturaci:
fakturace@szu_cz
Běžný tvar e-mailu zaměstnanců SZÚ:
jmeno.prijmeni@szu_cz
Datová schránka: ymkj9r5
IČ: 75010330
DIČ: CZ75010330
Č. účtu: 1730101/0710
Profily zadavatele:
e-Gordion
Tendermarket
NEN
Tisková mluvčí:
Štěpánka Čechová
Tel.: 725 191 383
Home » Aktuality » 7. duben Světový den zdraví
Stáhnout článek jako PDF Vytisknout

7. duben Světový den zdraví


Vyhodnocení soutěže O nejošklivější nebezpečnou bakterii

V soutěži  O nejošklivější nebezpečnou bakterii, kterou vyhlásil Státní zdravotní ústav získala 1.místo Barbora Stařičná, ZŠ F. Formana, Ostrava – Dubina, 2.místo Jakub Sládeček, ZŠ Starý Jičín a 3.místo Anna Tomášková, ZŠ a MŠ Ostrava.

Děkujeme všem zúčastněným školám a pedagogům  a blahopřejeme vítězům.

 

Eva Uličná

oddělení podpory zdraví, CPVZ

 



Na 7. dubna připadá Světový den zdraví, který každoročně vyhlašuje Světová zdravotnická organizace. Letos je věnován tématu bezpečnosti potravin.

Cílem je upozornit veřejnost na  zásady bezpečného stravování. Podle WHO by každý z nás měl dodržovat  5 jednoduchých  pravidel - 5 klíčů k bezpečným potravinám:

  1. čistota a správné mytí konzumovaných potravin
  2. oddělování syrových a hotových potravin
  3. dostatečná tepelná příprava
  4. skladování potravin při adekvátní teplotě
  5. používání pitné vody a kvalitních surovin k jejich přípravě.

 

Státní zdravotní ústav, Centrum podpory veřejného zdraví připravuje a podílí se na několika akcích ke Světovému dni zdraví v Praze a v regionech. Kromě toho bylo vytvořeno krátké instruktážní video s názvem Jak z nezávadných potravin připravit nebezpečné jídlo.

https://archiv.szu.cz/tema/podpora-zdravi/svetovy-den-zdravi-2015

Zdroje:  http://www.who.cz/7dubna-svetovy-den-zdravi.html

Video: Jak z nezávadných potravin připravit nebezpečné jídlo  a Metodický list

 

 

Nahoru