SZÚ

Kontaktní údaje


Státní zdravotní ústav
Šrobárova 49/48
Praha 10, 100 00
Tel.: 26708 1111
E-mail pro elektronická podání:
podatelna@szu_cz
E-mail pro elektronickou fakturaci:
fakturace@szu_cz
Běžný tvar e-mailu zaměstnanců SZÚ:
jmeno.prijmeni@szu_cz
Datová schránka: ymkj9r5
IČ: 75010330
DIČ: CZ75010330
Č. účtu: 1730101/0710
Profily zadavatele:
e-Gordion
Tendermarket
NEN
Tisková mluvčí:
Štěpánka Čechová
Tel.: 725 191 383
Home » Vzdělávání » Materiály ze seminářů » Podpora zdraví » Kurz Podpora zdraví » Modul 5
Stáhnout článek jako PDF Vytisknout

Modul 5

Program a sdělení


 

Základní výživové pojmy,  komponenty výživy, fyziologie výživy,  potřeby organismu dle věku (děti, dospělí, senioři )   (MUDr.  Jolana  Rambousková, CSc.)

Co je správná výživa, podklady pro výživová doporučení, výživové  dávky, metodika poradenství  (MUDr. Jolana Rambousková, CSc.)

Metody zjišťování výživové spotřeby - přehled, možnosti, výhody a nevýhody,  metodika, stanovení individuální dávky a energetického příjmu  (MUDr. Jan Čelakovský)

Výživa a prevence poruch zdraví (obezita, nemoci z výživy, alternativní směry ve výživě) (MUDr. Darja Štundlová)

Doporučené postupy a nástroje při hodnocení výživové spotřeby v poradenství , nutriční software . Konkrétní zkušenosti z praxe, praktické nácviky. (MUDr. Dana Müllerová, Ph.D.)

vyziva_a_zdravi.pdf Základní výživové pojmy.pdf (73,52 KB)

metody_zjistovani_strav_zvykl.pdf Metody zjišťování výživoé spotřeby.pdf (97,28 KB

vyziva_a_KVO.pdf Výživa a prevence poruch zdraví.pdf (157,87 KB

poznamky_k_NutriDanu.pdf Poznámky pro použití softwaru NutriDan.pdf (34,60 KB
 

 

Nahoru