Modul 5
24. leden 2008 | MUDr.Věra Kernová
Program a sdělení
Základní výživové pojmy, komponenty výživy, fyziologie výživy, potřeby organismu dle věku (děti, dospělí, senioři ) (MUDr. Jolana Rambousková, CSc.)
Co je správná výživa, podklady pro výživová doporučení, výživové dávky, metodika poradenství (MUDr. Jolana Rambousková, CSc.)
Metody zjišťování výživové spotřeby - přehled, možnosti, výhody a nevýhody, metodika, stanovení individuální dávky a energetického příjmu (MUDr. Jan Čelakovský)
Výživa a prevence poruch zdraví (obezita, nemoci z výživy, alternativní směry ve výživě) (MUDr. Darja Štundlová)
Doporučené postupy a nástroje při hodnocení výživové spotřeby v poradenství , nutriční software . Konkrétní zkušenosti z praxe, praktické nácviky. (MUDr. Dana Müllerová, Ph.D.)
Základní výživové pojmy.pdf (73,52 KB)
Metody zjišťování výživoé spotřeby.pdf (97,28 KB)
Výživa a prevence poruch zdraví.pdf
(157,87 KB)
Poznámky pro použití softwaru
NutriDan.pdf (34,60 KB)