SZÚ

Kontaktní údaje


Státní zdravotní ústav
Šrobárova 49/48
Praha 10, 100 00
Tel.: 26708 1111
E-mail pro elektronická podání:
podatelna@szu_cz
E-mail pro elektronickou fakturaci:
fakturace@szu_cz
Běžný tvar e-mailu zaměstnanců SZÚ:
jmeno.prijmeni@szu_cz
Datová schránka: ymkj9r5
IČ: 75010330
DIČ: CZ75010330
Č. účtu: 1730101/0710
Profily zadavatele:
e-Gordion
Tendermarket
NEN
Tisková mluvčí:
Štěpánka Čechová
Tel.: 725 191 383
Home » Témata zdraví a bezpečnosti » Zdraví, výživa, bezpečnost potravin a předmětů... » Zdraví, výživa a potraviny » Kolik tuku, soli a trans-mastných kyselin (TFA)...
Stáhnout článek jako PDF Vytisknout

Kolik tuku, soli a trans-mastných kyselin (TFA) přijmete z 1 menu „rychlého občerstvení“?

SZÚ - Centrum zdraví, výživy a potravin v Brně realizovalo projekt nazvaný „Analýza rychlého občerstvení zaměřená na přívod soli, tuku a trans-mastných kyselin“, který navazoval na pilotní studii z roku 2013. Ta mapovala obsah soli v některých pokrmech vybraných řetězců rychlého občerstvení a veřejných jídelnách v Brně. Vzhledem k výsledkům, které u několika pokrmů ukázaly vyšší obsah soli, bylo žádoucí tuto studii v průběhu několika let zopakovat a porovnat se současnou situací, vzhledem ke snahám výrobců a prodejců reformulovat své výrobky tak, aby více odpovídaly tzv. zdravé výživě. Prohlédněte si souhrnnou infografiku se závěry nebo i celkovou zprávu.  


Infografika:

Rychle_obcerstveni_infografika.pdf Rychle_obcerstveni_infografika.pdf (184,34 KB 14.06.2018 12:23)

Editor:

Jiří Ruprich

Zpracovali:

Lucie Mandelová, Miroslava Krbůšková, Svatava Bischofová, Martina Kalivodová, Jana Procházková, Zuzana Měřínská, Dagmar Ostrovská, Klára Horáková, Lenka Zelníčková, Jana Řeháková, Zuzana Holubová, Jana Hornová, Irena Řehůřková, Jiří Ruprich

Brno 14.6.2018

Rychle_obcerstveni_zprava_2017.pdf Rychle_obcerstveni_zprava_2017.pdf (2,13 MB 04.01.2019 12:32)

J.Ruprich, 4.1.2019

Nahoru