Aktuality
Kontaktní údaje
Státní zdravotní ústav
Šrobárova 49/48
Praha 10, 100 00
Tel.: 26708 1111
E-mail pro elektronická podání:
podatelna@szucz
E-mail pro elektronickou fakturaci:
fakturace@szucz
Běžný tvar e-mailu zaměstnanců SZÚ:
jmeno.prijmeni@szucz
Datová schránka: ymkj9r5
IČ: 75010330
DIČ: CZ75010330
Č. účtu: 1730101/0710
Profily zadavatele:
e-Gordion
Tendermarket
NEN
Kontakt pro média:
Štěpánka Čechová
Rychlé odkazy
- Nařízení (ES) č. 1272/2008 o klasifikaci a označování látek a směsí = nařízení CLP
- Soutěž o titul Podnik podporující zdraví roku 2023
- Praha, areál SZÚ, pylový monitoring
- Pracovní prostředí a zdraví
- Předpověď aktivity klíštěte obecného na území České republiky. Prognosis of tick activity in the Czech Republic.
- Parkování v areálu Státního zdravotního ústavu
- Pesticidy
- Soutěž o titul Podnik podporující zdraví roku 2022
- Aktuality - pracovní prostředí a zdraví
- Doporučení WHO
- Mykotoxiny v doplňcích stravy z ostropestřce mariánského
- SARS-CoV-2, nárůst cirkulace variant SARS-CoV-2 vyvolávajících znepokojení a autorizované vakcíny na trhu v EU/EEA, 14. aktualizace
- Potraviny – to není jen jídlo
- Sanitace povrchů a vzduchu ve vnitřním prostředí budov
- ! Opakované varování pro spotřebitele !
- Nové! Krátký průzkum zvládání krizového období
- Hygiena rukou
Jsou kuřáci a uživatelé tabáku vystavení vyššímu riziku infekce COVID-19?
Celý článek 30. březen 2020 | Centrum epidemiologie a mikrobiologie
Nový koronavirus a pitná voda
Odkaz na stránky Národního referenčního centra pro pitnou vodu, SZÚ.
Celý článek 30. březen 2020 | NRC pro pitnou vodu
Doporučení SZÚ pro nošení brýlí
Nezapomínejte si v současné době řádně čistit brýle!
Celý článek 29. březen 2020 | Centrum epidemiologie a mikrobiologie
Nežijeme jenom nemocí COVID-19: Nadbytek soli může snižovat odolnost proti bakteriálním infekcím
Infekce koronaviry ovládá naši mysl. Ale nesmíme zapomínat na další zdravotní problémy. Podle údajů EU (2017) u nás v ČR v souvislostech vysoké spotřeby soli zemře zbytečně předčasně až 6800 osob ročně. Nová vědecká studie prokázala, že sůl ovlivňuje imunitní odpověď těla. Neutrofily od zdravých lidských dobrovolníků byly méně schopné kontrolovat bakterie ex vivo, po konzumaci diety s vysokým obsahem soli. Naše dieta má obvykle 3x větší nadbytek soli, než je maximální doporučení (5g/osobu/den). Zjištění vědců ukazují, že lidé mohou být méně odolní vůči bakteriálním infekcím. A my s tím zatím nic moc neděláme. Proč? Pojďme to společně zkusit zlepšit pro děti ve školních jídelnách! Čtěte originální publikaci v EN.
Celý článek 27. březen 2020 | Prof.MVDr.Jiří Ruprich,CSc.
Pandemie onemocnění vyvolaná novým koronavirem (COVID-19): zvýšený přenos v EU/EEA a ve Velké Británii – sedmá aktualizace RRA ECDC
Coronavirus disease 2019 (COVID-19) pandemic: increased transmission in the EU/EEA and the UK – seventh update, 25 March 2020. Stockholm: ECDC; 2020.
Celý článek 26. březen 2020 | Centrum epidemiologie a mikrobiologie
Aktualizovaný algoritmus a kritéria pro propuštení pacienta ze dne 26.3.2020
Ministerstvo zdravotnictví
Celý článek 26. březen 2020 | Centrum epidemiologie a mikrobiologie
Používání ochranných rukavic pro nezdravotníky
Instruktážní video, 25.3.2020
Celý článek 26. březen 2020 | SZÚ, 3.LF UK
Stanovisko výboru Společnosti pracovního lékařství ČLS JEP k podmínkám uznání nemoci COVID-19 za nemoc z povolání
Stanovisko výboru Společnosti pracovního lékařství ČLS JEP k podmínkám uznání nemoci COVID-19 za nemoc z povolání ve smyslu nařízení vlády č. 290/1995 Sb. k datu 25. 3. 2020
Celý článek 25. březen 2020 | Společnost pracovního lékařství ČLS JEP
Odborné stanovisko Společnosti pro lékařskou mikrobiologii ČLS JEP
Komentáře k mikrobiologické diagnostice onemocnění COVID-19, vypracované jako odborné stanovisko Společnosti pro lékařskou mikrobiologii ČLS JEP.
Celý článek 25. březen 2020 | Společnost SLM ČLS JEP
Stanovisko k možnosti resterilizace antidekubitních polohovacích pomůcek
Národní referenční centrum pro dezinfekci a sterilizaci
Celý článek 25. březen 2020 | Centrum epidemiologie a mikrobiologie, SZÚ
Připravte se na koronavirus
Doporučení a rady, jak chránit sebe a ostatní, upraveno podle WHO.
Celý článek 24. březen 2020 | Centrum epidemiologie a mikrobiologie
COVID-19 a koronaviry SARS-CoV-2 – tepelná odolnost v/na potravinách
CZVP SZÚ pravidelně sleduje informace týkající se tepelné odolnosti koronavirů v potravinách nebo na jejich povrchu, případně obalech potravin, které publikují oficiální agentury pro bezpečnost potravin.
Celý článek 23. březen 2020 | Prof.MVDr.Jiří Ruprich,CSc.
Jak nasadit, používat, sundat a zlikvidovat ústní roušku
Materiál WHO
Celý článek 22. březen 2020 | Centrum epidemiologie a mikrobiologie, SZÚ
Aktuální data, weby národních institucí ve státech EU/EEA, Velké Británii a Švýcarsku
Celý článek 22. březen 2020 | Centrum epidemiologie a mikrobiologie