SZÚ


Ukrajina a migrace

Mutace Covid-19

corona.jpg

Antibiotická rezistence

NZIP

      

ockovani.png

NUTRIVIGILANCE CZ

Kontaktní údaje


Státní zdravotní ústav
Šrobárova 49/48
Praha 10, 100 00
Tel.: 26708 1111
E-mail pro elektronická podání:
podatelna@szu_cz
E-mail pro elektronickou fakturaci:
fakturace@szu_cz
Běžný tvar e-mailu zaměstnanců SZÚ:
jmeno.prijmeni@szu_cz
Datová schránka: ymkj9r5
IČ: 75010330
DIČ: CZ75010330
Č. účtu: 1730101/0710
Profily zadavatele:
e-Gordion
Tendermarket
NEN
Tisková mluvčí:
Štěpánka Čechová
Tel.: 725 191 383
Home

Aktuality


Komentář k článku "Brněnský objev: K diagnóze chřipky postačí pár minut"

Komentář Národní referenční laboratoř pro chřipku a nechřipková respirační virová onemocnění (Státní zdravotní ústav) k článku uveřejněném na: http://www.novinky.cz/zena/zdravi/306295-brnensky-objev-k-diagnoze-chripky-postaci-par-minut.html  


 

Dodávka NEW EPIDAT, laboratorního informačního systému a vizualizace dat

Nadlimitní veřejná zakázka spolufinancovaná Evropskou unií z prostředků Evropského fondu pro regionální rozvoj prostřednictvím Integrovaného operačního programu (projekt reg. č. CZ.1.06/3.2.01/02.06119 s názvem: „Modernizace vybavení SZÚ pro surveillance vybraných infekčních onemocnění a ATB rezistence” a projekt reg. č. CZ.1.06/3.2.01/02.06121 s názvem: „Modernizace informačního systému hlášení infekčních nemocí (NEW EPIDAT)”). Zakázka je uveřejněna ve Věstníku veřejných zakázek pod evidenčním číslem 342162.


 

Modernizace informačního systému hlášení infekčních nemocí (NEW EPIDAT)

Reg. č. CZ.1.06/3.2.01/02.06121 (01.01.2010 – 30.06.2015)


 

Jak při grilování myslet i na své zdraví

Léto je tady a s ním sladký čas prázdnin, večerů s grilováním nebo dokonce  i s pracnějším barbecue. Jak se dobře najíst, vychutnat neopakovatelnou kouřovou příchuť pokrmu a současně při tom myslet na své zdraví? To Vám radí nový materiál Centra zdraví, výživy a potravin, zaměřený na bezpečné grilování a barbecue. Při dodržování několika praktických rad lze podstatně snížít rizika pro zdraví a grilování si pořádně užít. A to přece stojí za to!


 

Zprávy CEM 5 - květen 2013


 

Očekávané výsledky EHK-798 - bakteriologická diagnostika

Zásilka odeslána dne 20.5.2013. Termín oznámení výsledků po 7.6.2013. V zásilce expedováno 119 lahviček každého vzorku.


 

Povodně

Aktuální doporučení při záplavách.


 

Zprávy CEM 4 - duben 2013


 

31. 5. Světový den bez tabáku

Téma pro rok 2013: Zakažme reklamu na tabákové výrobky včetně propagace a sponzorství.


 

Dodávka přístrojového vybavení pro CZŽP

Nadlimitní veřejná zakázka spolufinancovaná Evropskou unií z prostředků Evropského fondu pro regionální rozvoj prostřednictvím Integrovaného operačního programu (projekt reg. č. CZ.1.06/3.2.01/10.08256 s názvem: „Modernizace NRL pro venkovní ovzduší Centra zdraví a životního prostředí”). Zakázka je uveřejněna v Informačním systému veřejných zakázek – uveřejňovacím subsystému pod evidenčním číslem 343868 (uveřejněna dne 12.4.2013).


 

Mykotoxiny v pivu – dTest postrašil spotřebitele

V úterý 14.5.2013 se média začala zajímat o údaje zveřejněné v časopise dTest č.4/2013, týkající se přítomnosti 2 mykotoxinů, deoxinivalenolu (DON) a jeho rostlinného detoxikačního produktu deoxynivalenol-3-glukosidu (D3G). Podle sdělení časopisu při vypití „nejzamořenějšího“ piva v množství 1 litru bychom již překročili maximální tolerovatelnou dávku škodliviny na jeden den. Zpráva byla náležitě barvitě rozvedena v různých médiích a bude jistě vděčným tématem pro odborné a hospodské diskuse v nejbližší době. Prostou otázkou pro běžného smrtelníka zůstává, co se mu po vypití takového piva stalo nebo stane. Odpověď zní, že podle stávajících znalostí nic.